Sunday, January 20, 2008

Pulchri studio, Den Haag

Yesterday I visited the Pulchri Studio in Den Haag. It is a Gallery where 450 artist are a member of the Studio. They have an own club house, where visitors of the Gallery can buy something to drink or eat during the day. In te evenings it is only open for members. There was an interesting exhibition about 25 textile artist. The work was different but nevertheless nice to see. Afterwards I walked through Den Haag. Weather was bad, a lot of wind and rain. In one picture you see old and modern architecture in the centre. The old building is a famous restaurant: Het Gouden Hooft.
At the shop of De Slegte I found a boek of Gerard 't Hart, about paperpaintings. I was looking for that for some time, and could not buy it. And there it was for a nice price.

Gisteren ben ik naar Pulchri Studio geweest in Den Haag. Het is en Galerie waar 450 kunstenaars lid van zijn. Zij hebben een eigen societeit, waar bezoekers overdag ook iets kunnen nuttigen. 's Avonds is de societeit alleen toegankelijk voor de leden.
Daarna heb ik een kleind rondje Den Haag gedaan. Het was slecht weer, harde wind en regen, dus ik heb het niet te lang gemaakt. Op de foto zie je moderne en oude architectuur naast elkaar. Het oude gebouw is het beroemde restaurant Het Gouden Hooft.
Bij de Slegte vond ik een boek waar ik al een paar weken naar op zoek was en wat uitverkocht zou zijn. En ook nog voor een schappelijk prijsje


Today I went to the opening of another artist who works with textile: Frans Megens. The exhibition is in Galerie de Natris in Nijmegen. On show was his installation with 144 buttercups with a text in it. Before it was shown in Galerie Helpt u Zelven in Winterswijk. Also other textile works was on display.

Vandaag ben ik naar de opening geweest van een tentoonstelling van Frans Megens in Galerie de Natris in Nijmegen. Hij werkt ook veel met textiel. Blikvanger was de installatie met 144 botervloten, die eerder te zien was in Galerie helpt u Zelven in Winterswijk. In iedere botervloot was een letter in boter afgebeeld. Alle letters achter elkaar vormden een tekst. Hij had ook ander textiel werk in de expositie.

No comments: