Saturday, December 27, 2008

Last week I visited two exhibitions. One was in
Gaelerie De Sprong in Dalerveen. My textilegroup has there till 31 december little textileworks together with their invited friends.
The exhibition is called "StiQS and Friends" After december the works can be seen in Dordrecht.
The second exhibition was in Het Fries Museum in Leeuwarden. Thers is a well prepared exhibition of quilts in 10 different spaces. The women who did the course Quilten Speciaal were invited to make a monumental, wearable collar.
Mine was chosen too, and you see it in the picture below. It is made of handpainted silk and mixed media techniques.

De vorige week bezocht ik twee tentoonstellingen. De eerste was in Galerie de Sprong in Dalerveen. Daar is tot 31 december te tentoonstelling van mijn Textielgroep StiQS te zien. Klein textielwerk, samen met geinviteerde vrienden. De tentoonstelling heet dan ook "StiQS and Friends"' De tweede tentoonstelling was in Leeuwarden in het Fries Museum. Daar is tot half maart een grote quiltentoonstelling te zien: antiek, historie, modern, kragen, etc. Het is een goed verzorgde en gedocumenteerde tentoonstelling in 10 zalen van het museum.
De deelnemers aan de cursussen Quilten Speciaal waren uitgenodigd om een monumentale, draagbare kraag te maken, en die in te sturen voor selectie. De mijne is ook geslecteerd. Zie foto. De kraag is gemaakt van handgeverfde zijde, bewerkt met diverse mixed media technieken.
Then one of our grandchildren came, Aniek. Together we made this house quilt. She collected the fabrics, made little pieces of the fabrics, constructed the puzzle, made roofs and trees, and I quilted it in free meandering.
The technique is from the book of Karen Eckmeier.

Daarna kwam een van onze kleinkinderen logeren, Aniek. Met haar heb ik deze huisjesquilt gemaakt. Zij zocht de stofjes uit, knipte de stof in kleine stukjes, puzzelde en maakte dakjes boompjes. Ik quilte alles door met een meander motief. Het idee is uit het boek van Karen Eckmeier.


1 comment:

Anonymous said...

goede start