Saturday, August 04, 2007

Sun Print

Today I tried some sunprints. The method was in the email newsletter of Quilting Arts Magazine. Weather is nice, sun is shining and there is not so much wind. In our garden we have a little tree, a japanese acer, with very nice leaves. I used marabu textile paint, leaves and sea salt. I discovered that fresh leaves work better than dried ones en that it is pretty to make the fabric rather wet with paint, so the leaves will stick to the fabric and are not blown away during the drying process of the fabric.


Vandaag heb ik wat zon prints uitgeprobeerd. De methode staat beschreven in de email nieuwsbrief van Quilting Arts Magazine. Het weer is prima vandaag, zon en weinig wind. In onze tuin staat een kleine japanse esdoorn, waarvan het blad een heel mooi resultaat geeft. Ik heb marabu textielverf, blaadjes en zeezout gebruikt en ontdekte dat een behoorlijk natte stof en verse blaadjes het beste werken. De blaadjes zijn dan nog buigzaam en kunnen gemakkelijk op de natte stof vast gedrukt worden, zodat ze niet wegwaaien tijdens het droogproces.

4 comments:

heidi said...

Hi Nelly,
Goed gedaan.Ziet perfect uit. Waar kun je die Marabu verf kopen?

Knipdesign said...

In de meeste hobbyzaken. Je kunt ook pebeo textielverf gebruiken. Het zijn kleine potjes met een inhoud van 45 ml

Gerda said...
This comment has been removed by the author.
Gerda said...

Leuk om te doen hé, het werkt al gauw verslavend en het is elke keer een verrassing hoe het tevoorschijn komt. Ik heb ook die nieuwsbrief van QA gehad en hun suggestie geprobeerd om de geverfde stof een beetje te plooien en dan in de zon te laten drogen. Dat geeft ook een erg leuk, organisch effect.
Tot nu toe had ik altijd met bladeren ge-sunprint maar de laatste keer heb ik knopen op een lapje gelegd (3 verschillende maten), op een ander lapje diaraampjes en op nog een ander lapje plastic roerstaafjes. De volgende keer wil ik experimenteren met macaroni, spagetti en andere pastasoorten...
Groeten,
Gerda